Hoppa till sidans innehåll

Policy för sociala medier


Denna policy beskriver riktlinjer för samtliga medlemmar, ledare och förtroendevalda som representerar Vännäs Ryttarförening avseende sociala medier.

 

Sociala medier

 

Med sociala medier menas till exempel bloggar, hemsidor, Facebook, Twitter, Youtube osv.

 

Sociala medier ger oss möjlighet att marknadsföra Vännäs Ryttarförening och stärka vårt varumärke och skapa kontakter och kommunicera.

 

Kommunikation över internet innebär också risker för Vännäs Ryttarförening då det som skrivs kan få stor spridning och vara svårt att stoppa.

 

Syftet med denna policy är att medlemmar, ledare och förtroendevalda ska få riktlinjer så att vi kan använda sociala medier på ett positivt sätt och att ge fler möjligheter att hitta till Vännäs Ryttarförening och vår verksamhet.

 

Utgångspunkt

 

Utgångspunkten är att Vännäs Ryttarförening ser positivt på användandet av sociala medier. Vårt engagemang i sociala medier sprider vårt budskap och stärker vårt varumärke. Det stärker också bilden av organisationen som öppen och tillgänglig.

 

Du som person är alltid närvarande som enskild individ, men din medverkan i sociala medier påverkar inte bara bilden av dig själv utan också bilden av Vännäs Ryttarförening. Du är alltid personligt ansvarig för sådant du publicerar på eget initiativ oavsett om publiceringen skett i egenskap av medlem, ledare eller förtroendevald eller privat.

 

Är du osäker på vad du kan publicera/skriva frågar du ordförande eller annan förtroendevald.

Tänk på att inte filma eller fotografera lektioner utan att först ha tillfrågat ridläraren/tränaren samt de ridande. Använd inte bild/film på sociala medier utan tillåtelse av dem som medverkar.

Allmän policy

 

I den mån Vännäs Ryttarförening har officiella Facebook-sidor, Twitter, bloggar, hemsidor osv administreras dessa av Vännäs Ryttarförenings utsedda.

 

Vännäs Ryttarförening ska informera och entusiasmera läsaren att söka mer information om ridsporten på t ex www.vannasrf.com och www.ridsport.se.

 

Förhållningsregler

 

· Visa respekt.

 

· Kommentera aldrig någon nedsättande.

 

· Var alltid korrekt och använd sunt förnuft. Även om ditt svar är riktat till en viss person kommer det att läsas av många andra.

 

· Respektera dina kamraters integritet – använd inte deras kunnande och referera inte till en viss person utan att informera denne.

 

· Använd aldrig andras material utan tillåtelse och ange källan och följ de upphovsrättsliga regler som gäller.

 

· Tänk på att länkar kan uppfattas som en rekommendation från Vännäs Ryttarförening.

 

· Beakta personuppgiftslagens, PUL, regler genom att vara noga med att personuppgifter behandlas på ett korrekt sätt. Detta innebär bland annat att inte publicera kränkande personuppgifter och att ta bort kränkande personuppgifter.

 

· Debatter på Facebook och andra sociala medier ska ha högt i tak, men personliga påhopp, mobbning, ryktesspridning, spekulationer eller annan medveten publicering av felaktig information ska inte förekomma.

 

· Vid alla frågor och diskussioner som rör ren fakta hänvisa till Vännäs Ryttarförening hänvisa till www.vannasrf.com eller Vännäs Ryttarförenings styrelse.

 

 

 

Uppdaterad: 02 MAR 2018 13:13 Skribent: Marita Bergman

Våra sponsorer

Vännäs kommun

__________________

Allmiljö_logo_cmyk

__________________

hotelvns logo

__________________

bostroms

__________________

Kaj Johanssons Åkeri AB

__________________

Johanssons Maskin AB

__________________

NK Lundströms Trävaror AB

__________________

Vännäs Plåt AB 

__________________

ICA Supermarket

__________________

__________________

__________________

__________________

Postadress:
Vännäs RF - Ridsport
Box 19
91121 Vännäs

Besöksadress:
Norrmalm 25
91191 Vännäs

Kontakt:
Tel: 0935714161
E-post: This is a mailto link

Se all info