Hoppa till sidans innehåll

Vännäs Ryttarförening och covid 19

10 NOV 2020 21:23
UPPDATERAT 2020-11-23
  • Uppdaterad: 10 NOV 2020 21:23

UPPDATERING 2020-11-23 (För ridskoleelever)

Som ni vet har vi sedan tidigare gått ut med information om vilka rutiner som gäller på ridskolan nu under Corona. (Se nedan) Vi utvärderar våra rutiner varje vecka för att se om vi kan förändra något.

Tidigare har varje elevgrupp på ridskolan haft olika sysslor att sköta i samband med sin ridlektion. Det kan ha varit att mocka, packa höpåsar m.m. Dessa sysslor tas nu bort från alla elever så att vi kan på ett säkrare sätt hålla avstånd till varandra och minska antalet människor i stallet.

Det enda vi vill att ni elever ska göra inför er ridlektion är att iordningställa er häst. Går er häst redan lektionen innan så invänta er lektion på läktaren i stora ridhuset eller utomhus. Vi vill ha så få personer som möjligt i stallet.

Efter ridlektionen vill vi att ni tar hand om er häst och eventuellt släpper ut den i hagen om instruktören sagt så. Har ni ingen häst att ta hand om så åker ni direkt hem.

Genom detta kan vi minska antalet personer i stallet och på så sätt utöka säkerheten för alla. Vi förstår att stallet betyder en social samlingspunkt för många, men just nu kan inte stallet uppfylla detta. Det får helt enkelt vänta.

INFORMATION 2020-11-10:

Med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd ber vi alla som besöker vår anläggning att följa de restriktioner vi har.
Vi ber var och en att ta sitt ansvar och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom eller om anhörig är i karantän.

Ridskolelektioner och tävlingssektionens träningsgrupper

Inga medföljande
För att minimera antal personer i stallet utöver elever och personal får inte anhöriga eller vänner till ridskolans elever följa med till stallet eller vara åskådare vid lektion.

Medföljande är endast tillåtet vid behov, såsom ledare till nybörjare eller om barnen behöver hjälp med hästen i stallet. Obs! Inga andra än den som hjälper barnet i stallet får följa med.

Vid träningsgrupper anordnade av tävlingssektionen får deltagande ryttare ta med högst en medhjälpare per häst. Young rider, juniorer och ponnyryttare får ha två vuxna medhjälpare för en häst, därefter maximalt en medhjälpare per ytterligare hästar.

Inför och efter lektion/träning
Våra elever kommer enbart till sin lektion eller träning. Kom tjugo minuter innan och åk hem igen direkt efter din lektion när du tagit hand om häst, utrustning och gjort eventuella sysslor.

Går hästen lektionen innan så vänta gärna utomhus vid fint väder eller på läktaren i stora ridhuset där det är lätt att hålla avstånd till varandra. Då undviker vi onödig trängsel i stallet.

Tyglar, ovansidan sadel samt stigläder och sadelgjordsstroppar ska rengöras mellan varje lektion. Använd varmt vatten och sadelsåpa. Instruktören har en korg i ridhuset med utrustning, finns även i stallet. Detta sköts av eleven som avslutat sitt ridpass.

För att undvika trängsel i sadelkammaren har vi flyttat ut viss utrustning i stallet. Numera hänger träns och benskydds-påsar utanför hästens spilta eller box. Även borstar, hovkratsar m.m. kommer flyttas till stallet så att vi får ett bättre flöde i stallet och sadelkammaren. Då minimerar vi risken för trängsel i sadelkammaren. Blir det trångt vänta på din tur.

Tänk på att byta om hemma, använd inte gemensamma omklädningsrum.

Under lektion/träning

Rid med handskar.

De medföljare som befinner sig på läktaren under genomförandet av lektionen/träningen ska hålla önskat avstånd mellan sig (2 meter).

Kontoret

På kontoret får endast personal vara.

Aktiviteter

Fram till 8 december undviker vi övriga aktiviteter på ridskolan och föreningen där vi samlar människor i grupp.

 

Det är viktigt att alla känner sig trygga i stallet. Just nu måste vi samarbeta för att alla ska känna så. Vännäs Ryttarförening följer noga utvecklingen och tar del av de rekommendationer och råd som kommer från myndigheterna. Om det aktuella läget förändras kommer vi vidta nya åtgärder med kort varsel. Vi uppdaterar på vår hemsida, Facebook och informerar på anläggningen.

 

Frågor hänvisas till:

Magdalena Johansson, verksamhetschef, 070-2496720, This is a mailto link

Skribent: Magdalena Johansson
Epost: This is a mailto link

Våra sponsorer

Vännäs kommun

Allmiljö_logo_cmyk

hotelvns logo

bostroms

Kaj Johanssons Åkeri AB

Johanssons Maskin AB

NK Lundströms Trävaror AB

Vännäs Plåt AB 

ICA Supermarket

Postadress:
Vännäs RF - Ridsport
Box 19
91121 Vännäs

Besöksadress:
Norrmalm 25
91191 Vännäs

Kontakt:
Tel: 0935714161
E-post: This is a mailto link

Se all info