Hoppa till sidans innehåll

Vännäs RF och Covid 19

22 DEC 2020 23:02
  • Skapad: 22 DEC 2020 23:02

Vännäs Ryttarförening och Vännäs kommun har haft en dialog efter att regeringen meddelade den 18 december de nya skärpta restriktionerna där all verksamhet som drivs av kommuner och som "inte är nödvändig" bör stängas ned - exempelvis idrottshallar

Vännäs Ryttarförening kommer fortsättningsvis hålla anläggningen öppen och ridskoleverksamheten igång men med ytterligare restriktioner. Enligt djurskyddslagen har vi som hästägare ett ansvar. Hästen behöver daglig skötsel och motion för att må bra. Därför följer vi Svenska ridsportsförbundets rekommendationer att verksamheten ska få fortsätta för att värna om hästen

Läs gärna mera på svenska risportförbundets hemsida.

 

Covid-19 – så gör vi

Med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd ber vi alla som besöker vår anläggning att följa de restriktioner vi har.

Vi ber var och en att ta sitt ansvar och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom eller om anhörig är i karantän.

 

Ridskolelektioner och tävlingssektionens träningsgrupper

Inga medföljande
För att minimera antal personer i stallet utöver elever och personal får inte anhöriga eller vänner till ridskolans elever följa med till stallet eller vara åskådare vid lektion.

 

Medföljande är endast tillåtet vid behov, såsom ledare till nybörjare eller om barnen behöver hjälp med hästen i stallet. Obs! Inga andra än den som hjälper barnet i stallet får följa med.

 

Vid träningsgrupper anordnade av tävlingssektionen får deltagande ryttare ta med högst en medhjälpare per häst. Young rider, juniorer och ponnyryttare får ha två vuxna medhjälpare för en häst, därefter maximalt en medhjälpare per ytterligare hästar.

 

Inför och efter lektion/träning
Våra elever kommer enbart till sin lektion eller träning. Kom tjugo minuter innan och åk hem igen direkt efter din lektion när du tagit hand om häst, utrustning och gjort eventuella sysslor.

 

Går hästen lektionen innan så vänta gärna utomhus vid fint väder eller på läktaren i stora ridhuset där det är lätt att hålla avstånd till varandra. Då undviker vi onödig trängsel i stallet.

 

Tyglar, ovansidan sadel samt stigläder och sadelgjordsstroppar ska rengöras mellan varje lektion. Använd vatten och sadelsåpa. Instruktören har en korg i ridhuset med utrustning, finns även i stallet. Detta sköts av eleven som avslutat sitt ridpass.

 

För att undvika trängsel i sadelkammaren har vi flyttat ut viss utrustning i stallet. Numera hänger träns och benskydds-påsar utanför hästens spilta eller box. Även borstar, hovkratsar m.m. kommer flyttas till stallet så att vi får ett bättre flöde i stallet och sadelkammaren. Då miniminerar vi risken för trängsel i sadelkammaren. Blir det trångt vänta på din tur.

 

Tänk på att byta om hemma, använd inte gemensamma omklädningsrum.

 

Under lektion/träning

Rid med handskar.

De medföljare som befinner sig på läktaren under genomförandet av lektionen/träningen ska hålla önskat avstånd mellan sig (2 meter).

 

Kontoret

På kontoret får endast personal vara.

 

Det är viktigt att alla känner sig trygga i stallet. Just nu måste vi samarbeta för att alla ska känna så. Vännäs Ryttarförening följer noga utvecklingen och tar del av de rekommendationer och råd som kommer från myndigheterna. Om det aktuella läget förändras kommer vi vidta nya åtgärder med kort varsel. Vi uppdaterar på vår hemsida, Facebook och informerar på anläggningen.

 

Frågor hänvisas till:

Magdalena Johansson, verksamhetschef, 070-2496720, This is a mailto link

Skribent: Magdalena Johansson
E-post: This is a mailto link

Våra sponsorer

Vännäs kommun

__________________

Allmiljö_logo_cmyk

__________________

hotelvns logo

__________________

bostroms

__________________

Kaj Johanssons Åkeri AB

__________________

Johanssons Maskin AB

__________________

NK Lundströms Trävaror AB

__________________

Vännäs Plåt AB 

__________________

ICA Supermarket

__________________

__________________

__________________

__________________

Postadress:
Vännäs RF - Ridsport
Box 19
91121 Vännäs

Besöksadress:
Norrmalm 25
91191 Vännäs

Kontakt:
Tel: 0935714161
E-post: This is a mailto link

Se all info