Hoppa till sidans innehåll

Anläggning stängd

14 FEB 2020 12:17
Delar av vår anläggning är stängd.
  • Skapad: 14 FEB 2020 12:17

Igår torsdag genomfördes en tandkontroll på flera av våra ridskolehästar. Veterinärerna som utförde detta hade behandlat en annan häst innan dom kom till oss. Denna häst misstänks nu ha en smittsam sjukdom. Dessa veterinärer kan på så sätt spridit denna eventuella sjukdom vidare till våra ridskolehästar.

Veterinärerna rekommenderar därför att stänga ridskolestallet samt stora ridhuset i väntan på provsvar som tagits på den sjuka hästen. Provsvar beräknas komma i början av nästa vecka. Gäststallet och lilla ridhuset är öppet som vanligt för utomstående ekipage.

Efter besöket  av veterinärerna igår torsdag vistades inga ridskolehästar i stora ridhuset förrän kl 20:00 eftersom vi hade teorikväll. Kl 20:00 hade ridskolan "häst vid hand" och två ridskolehästar var i stora ridhuset i ca 15 minuter.

Morgondagens blåbärstävling kommer genomföras men tyvärr kan inga utomstående hästar delta. Tävlingen kommer genomföras i stora ridhuset där även framridning sker. Lilla ridhuset används inte under tävlingen.

Ridskoleverksamheten fortsätter som vanligt men vi vill uppmana att ni som rider på ridskolan inte vistas med samma kläder i annat stall eller där ni kommer i kontakt med andra hästar, viktigt är också att ni tvättar er. Det finns uppsatt anslag om vilka rutiner som gäller när vi tvättar oss i ridskolestallet. Detta för att isolera eventuell smitta.

 

När ni kommer till anläggningen är det extra viktigt att ni inte går mellan våra olika stall. Ridskoleelever får bara befinna sig i ridskolestallet.

Redskap som används till mockning (kärra/grep/Spade) får ej föras mellan stallen.

 

Ingen av våra ridskolehästar visar symptom men vi kommer kontrollera deras mående extra noga.

 

/Magdalena Johansson Verksamhetschef This is a mailto link

 

Skribent: Magdalena Johansson
E-post: This is a mailto link

Våra sponsorer

Vännäs kommun

Allmiljö_logo_cmyk

hotelvns logo

bostroms

Kaj Johanssons Åkeri AB

Johanssons Maskin AB

NK Lundströms Trävaror AB

Vännäs Plåt AB 

ICA Supermarket

Postadress:
Vännäs RF - Ridsport
Box 19
91121 Vännäs

Besöksadress:
Norrmalm 25
91191 Vännäs

Kontakt:
Tel: 0935714161
E-post: This is a mailto link

Se all info