Hoppa till sidans innehåll

Viktig information uppdaterat 2020-11-04

25 OKT 2020 15:00
Idag söndagen den 25 oktober har en av våra ridskolehästar fått feber och snor. Hästen är satt i karantän på anläggningen eftersom möjligheten finns att det är en smittsam sjukdom.
  • Uppdaterad: 25 OKT 2020 15:00

2020-11-04

Nu har vi fått provsvar på den sjuka hästen och ingen smitta fanns påvisad. Vi öppnar upp anläggningen som vanligt. Välkomna!

(Mellan kl: 14:30-17:00 idag jobbar vi med underlaget i stora ridhuset, finns ej med i publicerat schema)

2020-10-30

Tyvärr har vi ännu inte fått något provsvar. Därför gäller samma restriktioner som tidigare. Det har dock fastställts att den sjuka hästen har en trasig/deformerad tandrot och vätska som omringar tandroten. Hästen går på penicillin för att behandla infalmmationen och hjälpa hene bli av med vätska ur bihålorna. Hästen mår bra nu men är som sagt fortsatt satt i karantän tills det att vi fått provsvar.

 

2020-10-25

Vi kommer ta prov på hästen och inväntar därefter svar, vilket vi hoppas kommer under vecka 44. Hästen har ett gott allmäntillstånd trots sjukdom.

Tillsvidare stänger vi ridskolestallet och stora ridhuset för utomstående hästar samt för våra privatinackorderade. Gäststallet och lilla ridhuset är öppet som vanligt för utomstående ekipage samt för våra privatinackorderade.

Ridskoleverksamheten fortsätter som vanligt men vi vill uppmana att ni som rider på ridskolan inte vistas med samma kläder i annat stall eller där ni kommer i kontakt med andra hästar, viktigt är också att ni tvättar er. Det finns uppsatt anslag om vilka rutiner som gäller när vi tvättar oss i ridskolestallet. Detta för att isolera eventuell smitta.

När ni kommer till anläggningen är det extra viktigt att ni inte går mellan våra olika stall. 

Ridskoleelever får bara befinna sig i ridskolestallet och stora ridhuset. Ni ridskoleelever som har ett skåp i duschbaracken kan ej använda detta utrymme tillsvidare. Byt om hemma.

Redskap som används till mockning (kärra/grep/Spade) får ej föras mellan stallen.

Ingen av våra andra ridskolehästar visar symptom men vi kommer kontrollera deras mående extra noga.

/Magdalena Johansson Verksamhetschef This is a mailto link

 

Skribent: Magdalena Johansson
E-post: This is a mailto link

Våra sponsorer

Vännäs kommun

Allmiljö_logo_cmyk

hotelvns logo

bostroms

Kaj Johanssons Åkeri AB

Johanssons Maskin AB

NK Lundströms Trävaror AB

Vännäs Plåt AB 

ICA Supermarket

Postadress:
Vännäs RF - Ridsport
Box 19
91121 Vännäs

Besöksadress:
Norrmalm 25
91191 Vännäs

Kontakt:
Tel: 0935714161
E-post: This is a mailto link

Se all info