Hoppa till sidans innehåll

Vecka 48


 ANLÄGGNING:

 • Angående ridhusunderlagen. I veckan kommer kommunen och jämnar till underlaget i stora ridhuset för att vi sedan ska fylla in mera av sand. Den sand som fylls in har vi valt efter den analys vi gjort på vårt underlag. Förra veckan provade vi en jordfräs att harva underlag som blivit för hårt och "ihopsatt".  Vi utvärderar detta fortfarande då det ej var helt till belåtenhet. Förra vecka har vi också lämnat in en "beställning" på en sargskrapa som vi nu väntar på att få en offert på.
 • Vi har tillfälligt hyrt ut en box i privatstallet. Denna uthyrning är endast tillfälligt några veckor. Det är nu uthyrt 7 boxar i privatstallet.Är det någon som vill hyra den sista platsen så kontakta Magdalena för mera information. I box fem håller det dessutom på att byggas sadelkammare till våra nya gäster som nu bara ska målas innan de kan börja användas.
 • Vill tydligöra än en gång att det  inte är tillåtet att binda upp hästar på stallgången. Ska man göra i ordning hästen görs detta i boxen. Hovslagare hänvisas till våra vattenspiltor. Måste hästen skos i gången kontakta Magdalena och få ett godkännande först. Detta är för vår och hästarnas säkerhet.
 • Det finns nu sandningshinkar innanför alla våra dörrar. Tycker ni att det saknas sand vid halka så kan ni gärna använda dessa att sanda med. Fast vi hoppas förstås på mycket snö och ingen is.

 

RIDSKOLA:

 • Alla jullovsaktiviteter är nu planerade och uppsatta i stallet samt publicerade på hemsidan. Passa på att göra jullovet ännu bättre genom att delta på aktivitet.
 • På torsdagar har vi startat upp lunchridning. Här kan ni  komma och rida i samband med lunch. Kanske kan ni nyttja er friskvårdstimme? Om ni önskar kan ni få hjälp med iordningställandet av hästen före och efter. För vidare information se anslag i ridskolestallet eller på vår hemsida.

 

PERSONAL:

 • På måndagkväll kommer Magdalena gå kurs och få fördjupas kunskap i användandet av facebook.
 • På söndag är Louise ledig och Camilla jobbar istället för henne.

 RIDSKOLEHÄSTAR:

 • Allie ligger ute till försäljning eftersom hon inte riktigt passar in i vår verksamhet. Vi tror att hon med rätt ryttare kunna komma till sin fulla rätt då hon har bra kapacitet för både hoppning och dressyr. Är ni eller någon ni känner intresserad eller vill veta mer så hör av er till oss via antingen mail eller telefon.
 • Som jag tidigare skrivit så jobbar vi ständigt och långsiktig med att försöka skapa ett klimat för våra ridskolehästar så att det blir hållbarare. I detta arbete  har vi bland annat fört in för vissa av våra hästar perioder där de går lugnare.  Det kan betyda att vi till exempel plockar ur hästen ur verksamheten en kortare period där den gör annat arbete än "vanlig verksamhet". I veckan är det vår ponny Prakts tur och denna vecka skrittas han och jobbas lugnare. Dessa perioder försöker vi schemalägga in för de hästar vi anser behöver detta.
 • Ridskolehästarna har fått byta hagar med varandra eftersom vi har en vattenkopp i hagen som krånglar. Var noga vilken hage ni släpper hästarna i. Hagschemat på whiteboarden gäller.

AKTIVITETER I KALENDERN:

 • På tisdag kväll kommer Carolina M ha sin sista hoppträning för året för privata ekipage.
 • Ridskolan kommer ha teori på fredag kväll.
 • På torsdag kommer Susanne H ha hoppträning för  privata ekipage.
 • På fredag och lördag kommer Ann-Margreth Andersson hit och har dressyrträningar och instruktörskurs.

ÖVRIGT

 • Vi söker med ljus och lykta efter personer som vill engagera sig i vår valberedning. Ett viktigt och roligt arbete där vi saknar personer just nu. Är ni intresserade så kontakta vår styrelse.

            

// Vid tangenterna Magdalena Johansson

This is a mailto link

Uppdaterad: 27 NOV 2018 11:04 Skribent: Magdalena Johansson
Epost: This is a mailto link

Våra sponsorer

Vännäs kommun

Allmiljö_logo_cmyk

hotelvns logo

bostroms

Kaj Johanssons Åkeri AB

Johanssons Maskin AB

NK Lundströms Trävaror AB

Vännäs Plåt AB 

ICA Supermarket

Postadress:
Vännäs RF - Ridsport
Box 19
91121 Vännäs

Besöksadress:
Norrmalm 25
91191 Vännäs

Kontakt:
Tel: 0935-71 41 61
E-post: This is a mailto link

Se all info