Hoppa till sidans innehåll

Vecka 40


ANLÄGGNING:

 • Liljaskolan håller på att tömma bort all jord och lera i våra ridskolehagar så att sanden kommer fram. Snart är stövlar ett minne blott!
 • Det håller på att bytas snörasskydd på ridhusens tak. Lilla ridhuset kommer det arbetas på mån, ons, tor, fre. På stora ridhuset kommer det arbetas på under tisdagen. Arbetet sker mellan 07:00-16:00. Eftersom det låter mycket (speciellt i lilla ridhuset) så rekommenderar vi inte att någon rider i ridhuset under tiden arbetet sker.
 • Bevattningssystemet hängde upp sig i slutet av förra veckan och underlaget i stora ridhuset har blivit mycket blött. Därför stängs ridhuset fram till och med torsdagen den 4 oktober.Vi kommer under veckan att arbeta med att få underlaget att torka och förhoppningsvis kunna fortsätta vår plan att köra in sand under veckan för att förbättra toppskiktet. Fördelen nu när det är mycket blött är att vi kan passa på och harva djupare. Detta tillfälle kommer vi ta till vara på och arbeta oss ned genom stenmjölskakan.Vi kommer att ordna så vi slipper ställa in några aktiviteter. Vissa förändringar kommer dock att ske:

-Måndag kväll kommer ridskolan vara i lilla ridhuset.

-Tisdag kommer ridkolan ha teori hela kvällen istället för vecka 41. Det kommer då vara ridning vecka 41.

-Onsdag kväll kommer ridskolan vara i lilla ridhuset.

-Torsdag kommer hoppträningen för Susanne H ske i lilla ridhuset. (Ridskolan har sedan tidigare inplanerat teori)

Mail kommer gå ut till ridskoleelever och ansvariga med information kring detta.Schemat över ridbanorna har uppdateras under måndagen med gällande bokningar.Vi beklagar det inträffade och hoppas att vi alla kan hjälpas åt för att få det att fungera. Förhoppningsvis kan vi öppna ridhuset på fredag som vanligt igen.

 

RIDSKOLA:

 • Anslag om Blåbärstävlingen den 20/10 har satts upp i stallet och på vår hemsida. Vid denna tävling  kommer vi även anordna loppis. Anlag om loppis kommer ut under veckan. Passa på att sälja bort de ryttar-/hästgrejer ni inte använder.
 • Det pågår nu ett intensivt arbete bland instruktörerna en ny utbildningsplan arbetas fram. Denna plan kommer att kvalitetssäkra vår ridskoleverksamhet så att det finns tydliga mål vad vi kommer att lära ut till våra elever. Vi har haft en utbildningsplan sedan tidigare men vi håller på att revidera  denna och bli ännu mera detaljerad i vad vi lär ut och när. Det är ett omfattande arbete som tar tid men som är otroligt viktigt.

 

PERSONAL:

 • På söndag kommer vår nya Instruktör Linnea Bäckström att vikariera för Louise . Vi välkomnar Linnea i vår personalgrupp och vill att vi alla hjälps åt så hon känner sig välkommen! Linnea kommer rycka in när någon av våra ordinarie instruktörer inte kan jobba.
 • Magdalena kommer vara iväg på arbetsmiljökurs hela torsdagen och fredagen denna vecka.

 

RIDSKOLEHÄSTAR:

 • Allie ligger ute till försäljning eftersom hon inte riktigt passar in i vår verksamhet. Vi tror att hon med rätt ryttare kunna komma till sin fulla rätt då hon har bra kapacitet för både hoppning och dressyr. Är ni eller någon ni känner intresserad eller vill veta mer så hör av er till oss via antingen mail eller telefon.
 • Vår nya häst Vella hade fått ett sår på ett framknä förra veckan. Detta har läkt ihop bra och hon kommer börja gå lektioner igen denna vecka.
 • Wille ska ha på sig benskydd i hagen. De hänger på en krok på boxfronten. Var noggrann att de är rena innan de sätts på och sitter på rätt ben.
 • Nu finns det benskyddspåsar till de hästar som behöver benskydd på vid varje lektion, var noga att de efter användning läggs tillbaka i hästens egna påse. Då blir det rätt storlek till rätt häst.  Benskydden är utprovade till varje häst.
 • Thalias ena öga hade svällt upp förra veckan (troligtvis av ett getingstick).Detta ser bra ut nu och hon går på lektion som vanligt.

AKTIVITETER I KALENDERN:

 • På tisdag kväll kommer Eva-Lotta Carlsson ha sina dressyrträningar för privata ekipage.
 • På torsdag kväll kommer Susanne Hamberg ha sina hoppträning för privata ekipage.
 • Ridskolan kommer ha teori både tisdag och torsdag kväll denna vecka.
 • På fredag och lördag kommer Ann-Margreth Andersson hit och har dressyrträningar samt instruktörskurs.
 • Datumen för blåbärstävlingarna är satta till 20/10, 17/11 och 15/12.
 • Klubbtävling i dressyr är planerad till 24 november.

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 01 OKT 2018 15:53 Skribent: Magdalena Johansson
Epost: This is a mailto link

Våra sponsorer

Vännäs kommun

Allmiljö_logo_cmyk

hotelvns logo

bostroms

Kaj Johanssons Åkeri AB

Johanssons Maskin AB

NK Lundströms Trävaror AB

Vännäs Plåt AB 

ICA Supermarket

Postadress:
Vännäs RF - Ridsport
Box 19
91121 Vännäs

Besöksadress:
Norrmalm 25
91191 Vännäs

Kontakt:
Tel: 0935-71 41 61
E-post: This is a mailto link

Se all info